Nieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van examennieuws en nieuws over NBCE.

Is Digitaal toetsen de oplossing?

Digitaal toetsen is aan een opmars bezig. Ervaring leert dat de voordelen vooral zitten in de distributie, afname en correctie van toetsen. Vooral hele grote groepen en individuele toetsgeneratie is makkelijker digitaal te organiseren. Helaas moet er een behoorlijke mate van geprecodeerde items gebruikt worden om zo veel mogelijk uniformiteit te garanderen. Het bekendste voorbeeld hiervan is de meerkeuze vraag. Helaas is daarmee de toetsvorm maar matig geschikt voor analyse van iets anders dan alleen feitenkennis.

GPI is een Gemiste kans

De GPI ofwel Generieke Poort Instructie is ingevoerd en blijkt een farce. Ondanks dat het ook mogelijk is dat een ander het "testje" voor je doet is dit niet nodig. Dit omdat de inhoud van een zo ongekend laag niveau is dat zelfs de gebruikers er over klagen.

 

Hiermee heeft GPI geen instruerende werking, geen discriminerend vermogen en geen (positief) civiel effect. Een gemiste kans dus.

KIAD examens

In de ondergrondse infra is er een nieuw examen: Kwaliteit In(structie) Aanleg Drinkwater ingevoerd. Het betreft zowel een theorie- als ook een praktijkexamen dat los van elkaar wordt afgenomen.